Nástroje pre uľahčenie prístupu

Anna Vnuková
Hanka sa narodila 13. novembra 1953 v Turzovke. Vyrastala v prostredí, v ktorom ju rodičia učili milovať Slovensko a všetko, čo s tým súvisí: piesne, tvorivosť, prírodu, rodný kraj, lásku k ľuďom, pracovitosť a možnosť vnímať radosti zo života.

Amatérskemu umeniu sa začala venovať intenzívnejšie od roku 2003, kedy vstúpila do Štúdia neprofesionálnych výtvarníkov Kysúc. Cieľom klubu neprofesionálnych výtvarníkov je združovať aktívnych záujemcov o rôznorodé výtvarné žánre, umožniť im konfrontovať výsledky svojej umeleckej činnosti na stretnutiach, výstavách, plenéroch, školeniach a iných aktivitách.


Je všestranne zameraná, čiže maľuje všetko. Popri kysuckej prírode sú jej inšpiračnými zdrojmi aj podmanivé zábery v rôznych publikáciách. Využíva rôznu techniku, akryl, olej, pastel, akvarel. Pravidelne prispieva svojimi výtvarnými prácami do regionálnych a krajských súťažných výstav. Vystavovala v Oščadnici, v Čadci, v Turzovke, v Čiernom, v Humennom, v Trenčíne a taktiež v rodnej obci Klokočov. Cieľom Hankinej tvorby je sebarealizácia, čiže výtvarným spôsobom vyjadriť to, čo v nej je. Jej tvorbu si môžete pozrieť v nasledujúcej galérií.
Úspechy:
Bola ocenená v Regionálnej súťaži
Bola ocenená na Krajskej súťaži – Výtvarné spektrum
Celoslovenská účasť


Bozk
Bozk
Fiala
Fiala
Klokočovské artefakty
Klokočovské artefakty
Náš kostolík
Náš kostolík
Objavenie dávnych kultúr
Objavenie dávnych kultúr
Posol jari
Posol jari
Staré časy
Staré časy
Svet okolo nás
Svet okolo nás
V daždi
V daždi
Z bohatej úrody (2)
Z bohatej úrody (2)
   

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark