Nástroje pre uľahčenie prístupu

Ľudia ľuďom v BeskydáchV sobotu 3. augusta 2019 o 15:00 hod. sa konalo tradičné podujatie „Ľudia ľuďom v Beskydách“ organizované obcami Klokočov, Korňa, Bílá, Staré Hamry. Miestom priateľského stretnutia dvoch národov - Čechov a Slovákov, bolo na Moravsko – slovenskom pomedzí, Klokočov – Konečná.


Organizátori podujatia si pripravili pre návštevníkov hudobný program, zabezpečená bola tombola a chutné občerstvenie. Programom sprevádzal Jiří Nakládal z obce Bílá. V programe vystúpili folklórny súbor Klokočov, folklórny súbor Nevädza z Korne, heligonkári z Korne a o tanečnú hudobnú zábavu sa postarala skupina PULZ. Počas celého poobedia boli pre deti opäť pripravené súťaže, v ktorých za ich šikovnosť, zručnosť a vytrvalosť, boli odmenené sladkou maškrtou.

Medzi najmladšie publikum zavítal aj kúzelník Zdeněk Stríž, ktorý svojimi kúzelníckymi trikmi pre deti vykúzlil sladké dobroty. Dospelí si mohli zasúťažiť vo dvojiciach v pílení guľatiny na čas a v ďalších večerných súťažiach.
Po odovzdaní cien z tomboly a krátkej prestávke nasledovala oficiálna časť, kedy sa návštevníkom prihovorili starostova obcí Jana Foldinová, Ing. Marianna Bebčáková, Ing. Tomáš Kubačák, a zástupca obce Staré Hamry. Po odznení českej a slovenskej hymny nasledovalo zapálenie vatry ako symbol priateľstva a spolupatričnosti oboch národov, ktorú spoločne zapálili starostovia obcí.
Podujatie „Ľudia ľuďom v Beskydách“ sa nieslo v znamení pohody, dobrej nálady a zábavy. Každoročne sa tu stretávajú dva národy – Česi a Slováci, rodiny s deťmi, priatelia či starí známi, aby upevnili svoje rodinné väzby a priateľské putá. Organizátori podujatia ďakujú všetkým, ktorí sa podieľali na prípravách a priebehu podujatia, a to: moderátorovi Jirkovi Nakládalovi; kúzelníkovi Zdeňkovi Strížovi; sponzorom, ktorí darovali ceny do tomboly; prevádzkovateľom občerstvení, ktorí sa vynikajúco postarali o chuťové bunky návštevníkov a všetkým pracovníkom, ktorí zabezpečovali chod programu. Nemalá vďaka patrí aj tým, čo sa postarali po podujatí o čistotu a areál upratali.

Fotogaléria:

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark