Nástroje pre uľahčenie prístupu

Obec Klokočov slávila 65. výročiePočas víkendu 29.–30. júna 2019 sa v našej obci konali, pri príležitosti zasvätenia kostola v Klokočove Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu, hodové slávnosti spojené so 65. výročím Obce Klokočov.


V roku 1954 sa obec  osamostatnila od mesta Turzovky vyhláškou Povereníctva vnútra – uznesením č. 118/1954.
V sobotu, 29. júna 2019, sme hodový víkend odštartovali tradičnou hudobnou zábavou. Do tanca hrala skupina PULZ.    
V nedeľu 30. júna 2019 boli v kostole Najsvätejšieho srdca Ježišovho odslúžené  2 slávnostné sväté omše vdp. Jaroslavom Vnukom.


Hodový program začal o 12:50 hod., v ktorom vystúpila s ľudovými piesňami folklórna skupina Klokočov pod vedením Ondreja Michaliska. Nasledoval príhovor starostky obce Jany Foldinovej, ktorá všetkých  srdečne privítala  a zaželala príjemnú hodovú nedeľu prežitú s priateľmi a rodinami. Program pokračoval vystúpeniami detičiek z MŠ Klokočov, žiačok zo ZŠ Klokočov s tanečnými vystúpeniami a heligonkármi zo ZŠ a CVČ Klokočov. Heligonkárom sa svedomito venuje a odovzdáva svoje skúsenosti Ing. Martin Čerňanský. Výsledkom všetkého, čo sa naučili je ich prvé CD  s ľudovými piesňami s malebnými tónmi heligóniek pod názvom „Heligónky z Klokočova“. CD bolo na hodových slávnostiach pokrstené PaedDr. Ľubomírom  Kadurom, Ing. Martinom Čerňanským a starostkou obce Janou Foldinovou.
O 14:00 hod. nasledovalo vystúpenie dvojice Rytmus z Oslian, v ktorom odzneli najpopulárnejšie piesne pre všetkých milovníkov ľudovej hudby. Duo Rytmus z Oslian si získalo nielen dospelých divákov, ale aj deti.
Pokračovalo vystúpenie skupiny s veľkým srdcom a láskou k ľudovej hudbe a heligónke. Skupina Vrchári pásmom ľudových piesní a hovoreného slova ukončila  program hodových slávností.
Hodové slávnosti sa niesli v znamení vydareného počasia, rodinných stretnutí skvelej hodovej atmosféry a nechýbalo ani občerstvenie. Starostka obce ďakuje všetkým účinkujúcim za pekné vystúpenia a za pripravený program ďakuje riaditeľke ZŠ Ing. Jarmile Krišťákovej, riaditeľke MŠ Bc. Ingrid Časnochovej a riaditeľovi CVČ Klokočov PaedDr. Ľubomírovi Kadurovi.

 

Fotogaléria:

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark