Nástroje pre uľahčenie prístupu

Vianočné trhy spojené s príchodom MikulášaV nedeľu 9. decembra 2018 sa v Obci Klokočov konali Vianočné trhy spojené s príchodom Mikuláša.

Aj napriek nepriazni počasia sa o 13:00 hod. zaplnilo námestie pred OÚ Klokočov. Starostka obce Jana Foldinová všetkých srdečne privítala a začal sa kultúrny program. Keďže Mikuláš sa na všetky deti veľmi tešil, od začiatku prišiel na námestie a pozorne sledoval program, ktorý si pre všetkých pripravili žiaci z MŠ, ZŠ a CVČ Klokočov.


Na námestí odzneli milé básničky, pesničky, koledy. Námestie ožilo taktiež ľúbozvučnými tónmi heligóniek v podaní heligonkárov z CVČ Klokočov. Kultúrny program ukončila ľudová tradícia, kedy všetkým krásne vianočné sviatky zavinšovali betlehemci. Hricovia silným zvonením a hlasným štrngotom zvoncov, ktoré mali pripevnené okolo pása, povyháňali všetko zlé. Mikuláš deti odmenil sladkým balíčkom a spoločne so svojimi pomocníkmi anjelikmi rozsvietil vianočný stromček, ktorý bude zdobiť námestie v Klokočove celé vianočné sviatky. Pre dospelých si zamestnanci OÚ Klokočov pripravili chutnú kapustnicu, varené víno, punč pre dospelých, ale aj pre deti. Ďakujeme všetkým, ktorí prišli stráviť nedeľné poobedie s Mikulášom. Poďakovanie patrí riaditeľom ZŠ, MŠ a CVČ Klokočov a všetkým pedagogickým zamestnancom za prípravu krásneho kultúrneho programu. Poďakovanie taktiež patrí všetkým, ktorí sa podieľali na prípravách a priebehu vianočných trhoch.

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark