Nástroje pre uľahčenie prístupu

Jurinova jeseň - pietna spomienkaV dňoch od 10.10.2018 – 12.10.2018 sa konal 14. ročník Celoslovenskej literárnej súťaže duchovnej tvorby v kategóriách poézia a próza -  Jurinova jeseň.

Do celoslovenskej súťaže sa takmer s 200 príspevkami zapojilo spolu 52 autorov vo veku od 11 do 89 rokov. Festival duchovnej poézie a prózy bol opäť vyplnený zaujímavými sprievodnými podujatiami a aktivitami, z ktorých si  návštevníci odnášali pokoj, umelecké a duchovné zážitky. Kysucká knižnica v Čadci vo svojich priestoroch organizovala autorské besedy, výstavu výtvarných diel Vladislava Zabela a taktiež podujatie pre imobilných seniorov.
Hlavným programom Jurinovej jesene bol dňa 11. októbra 2018 literárny galavečer, na ktorom bolo slávnostné vyhodnotenie 14. ročníka literárnej súťaže Jurinova jeseň 2018.

Na literárnom galavečeri  boli udelené hlavné ceny Pavla Hrtúsa Jurinu v kategóriách poézia a próza, cena Jána Harantu a čestné uznania finalistom literárnej súťaže. Cenu za 1. miesto v kategórii próza získal Jozef Páleník, ktorému cenu za Obec Klokočov odovzdala zástupkyňa starostky obce Jana Foldinová.
Dňa 12. októbra 2018 sa konalo v Obci Klokočov, pri pamätnej tabuli P.H. Jurinu spomienkové  putovanie za exilovým spisovateľom Pavlom Hrtusom Jurinom, rodákom z Klokočova. Hostí, finalistov súťaže i zástupcov rodiny Smažákovej srdečne privítala zástupkyňa starostky Jana Foldinová. Pre účastníkov Jurinovej jesene bol pripravený krátky kultúrny program, v ktorom s ľudovými piesňami vystúpil folklórny súbor Klokočov, heligonkári zo ZŠ a CVČ Klokočov. S básničkou a pesničkou vystúpila talentovaná Magdalénka Moravčíková.  
Pietna spomienka, pri ktorej zástupkyňa starostky obce Jana Foldinová  spoločne s riaditeľkou Kysuckej knižnice v Čadci Phdr. Jankou Bírovou a členom odbornej poroty Jánom Gálikom položili kvety k pamätnej tabuli P.H. Jurinu, ukončila „trojdnie“ 14. ročníka Jurinovej jesene a organizátori podujatia sa už tešia na ročník nasledujúci.   

- Obecná knižnica Klokočov -

Fotogaléria:

Jozef Páleník preberá cenu za I. miesto v kategórii próza
Jozef Páleník preberá cenu za I. miesto v kategórii próza
Dialógy pod lampou
Dialógy pod lampou
recituje Magdalénka Moravčíková
recituje Magdalénka Moravčíková
pietna spomienka
pietna spomienka
folklórny súbor Klokočov
folklórny súbor Klokočov
heligonkári zo ZŠ a CVČ Klokočov

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark