Nástroje pre uľahčenie prístupu

Folklórna skupina Klokočovan sa pomaly chystá na kultúrnu akciu: Váľanie májaV sobotu dňa 02.06.2012 sa konala pred Obecným úradom v Klokočove kultúrna akcia "Váľanie mája".


Táto krásna kultúrna tradícia sa zachovala aj v našej obci Klokočov. V čase o 17:00 hod. pristavil pred Obecným úradom p. Jozef Dedič s konským pohonom a vyzdobeným vozom, z ktorého zazneli krásne piesne vďaka folklórnej skupine Klokočovan na čele s heligonkármi Ondrejom Michaliskom st. a Ondrejkom Michaliskom ml. Máj bol zvalený o 17:30 hod a po zvalení mája začala májová ľudová zábava, o ktorú sa postarali hudobná skupina MINI z Veľkého Rovného až do skorých ranných hodín.

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa podieľali na tejto akcii:
Hudobnej skupine MINI
: zabezpečil starosta obce Ľuboš Stríž
Občerstvenie: zabezpečil Dobrovoľný hasičský zbor Klokočov
Kultúrny program: zabezpečili pracovníčky Obecného úradu - PhDr. Katarína Plešivčáková, Miroslava Menšíková a predseda kultúrnej komisie - Jana Foldinová.
Folklórna skupina Klokočovan: Ondrej Michalisko, Daniela Michalisková, Ondrejko Michalisko, Terézia Korduliaková, Terézia Papíková, Čuboňová Štefánia, Valčuhová Jozefa, Dubačová Štefánia, Šipulová Mária, Čuboňová Anna.
Furman s koňom: Jozef Dedič
Váľanie mája a organizačné zabezpečenie: pracovníci OÚ - František Čuboň, Metodej Čuboň, PhDr. Katarína Plešivčáková, Miroslava Menšíková.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili na tejto kultúrnej akcii a tešíme sa o rok zas.

Folklórna skupina Klokočovan sa pomaly chystá na kultúrnu akciu: Váľanie mája P. Dedič s konským pohonom aj s folklórnou skupinou Klokočovan
Folklórna skupina prichádza k cieľu - ku váľaniu mája Folklórna skupina Klokočovan sa doviezla pred postavený máj
Pracovníci Obecného úradu Metodej Čuboň a František Čuboň zvalili máj Zvalený máj
Folklórna skupina Klokočovan zaspievala pred Obecným úradom krásne piesne Hostia sa tešia už zo zvaleného mája
valaniemaja201209 valaniemaja201210
valaniemaja201211  

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark