Nástroje pre uľahčenie prístupu

Ľudia ľuďom v Beskydách

Dobrý deň
 
Dňa 6.8.2011 sa v pohraničnom pomedzi - Konečna, už po niekoľký krát organizovalo priateľstvo medzi ČR a SR, Moravou a Slovenskom.
Klokočovská folklórna skupina v popredí heligonkára Ondreja Michaliska a jeho syna, hráli krásne ľudové piesne, ktoré unášal tepľúčky vetrík do doliny Klokočova a Korne i do dolín Bílá a Hamry. Tento nádherný spev privolával priateľov z Moravy i Slovenska.
Pekné počasie spríjemňovalo celú atmosféru a dodávalo energiu, ktorá sa prejavovala na všetkých zúčastnených. Na takomto priateľskom stretnutí som bola prvý krát a cítila som silné puto s Moravou. Ja osobne mám s Moravou veľmi dobrý vzťah, pretože som dlhé roky na Morave pracovala.
Pracovala som pre ľudi a je to o ľuďoch. Ani pri rozdelení republiky som necítila "krivdu", ale naopak upevnili sme to, kde bol ešte priestor.
Starostovia týchto štyroch obci mali veľmi dobré pripravené spoločenské hry pre deti i dospelých. Už sa opravdu mohol každý zabávať. Tí účastníci čo sa na nich usmialo šťastie vyhráli tombolu. Stánky boli bohato vybavené jedlom, občertvením, cukrovinkami atď...
Vo večerných hodinách zapálili starostovia obci vatru ako symbol priateľstva.
Toto naše Slovensko - pohraničné pomedzie s Moravou, spájajú voňavé Beskydské lesy, potoky, riečky.... a ľudia.
Starostom týchto zúčastnených obci želám veľa síl vo vedení.
A ja sa teším opäť o rok.
 
S pozdravom

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark