Nástroje pre uľahčenie prístupu

Sample ImageDňa 14. novembra 2010 sa konala turistická akcia „Privítanie Martina na bielom koni“ na Bielom Kríži. Akciu organizovali KST Klokočov a KST Svrčinovec.  Turistickej akcie sa zúčastnilo 135 turistov.


Začínali sme v Klokočove,  kde sme silu načerpali na sv. omši. Pokračovalo sa na Konečnú, kde si turisti mohli vybrať z dvoch trás. 1. Trasa Konečna  - Bielý Kríž, 2. Trasa Vrchpredmier – Biely Kríž. Prekvapenie nastalo, keď na Bielom Kríži sa zišlo 135 turistov, z toho boli 15 turisti z Čiech. Už na Konečnej nás privítali sponzori tohto podujatia: Ľuboš Stríž – starosta obce Klokočov, Ing. Jozef Vražel – primátor mesta Čadca, Elpol – Jozef Polka, Firma Giff – Frýdlant nad Ostravicí. Milým prekvapením bolo i to, že sa turistickej akcie zúčastnil regionálny fotograf a náš priateľ pán Jaroslav Velička a bývalý vedúci ÚPSVR  pán Peter Špita.  Pri príhovoroch jednotlivých  predsedov oddielov a po zdravici Ľuboša Stríža a Ing. Jozefa Vražela sme spoločne zapálili sviečky a predniesli životné i turistické prosby. Následne sme sa presunuli do Hotela Súlov na občerstvenie.

Cestu z Bieleho Kríža do Vrchpredmiera sme si vychutnávali, kochajúca sa krásnou prírodou a rozprávaním zážitkov. Vo Vrchpredmieri bolo vyhodnotenie turistickej akcie, bol vyhodnotený najlepší  účastník turistického pochodu. Na záver KST Klokočov, Klub Turistov Valcovne plechu Frýdek-Místek, odovzdali pohár turistiky pánovi Stanovi Mrázikovi, ktorý bol ocenený ako turista roka. Poďakovanie patrí všetkým sponzorom a taktiež všetkým účastníkom, ktorí sa tejto krásnej akcie zúčastnili.

Text: Pavol Polka, predseda KST Klokočov

 Sample Image
Spoločná fotografia turistov pred Kaplnou sv. Cyrila a Metoda na Bielom Kríži
Sample Image
Turisti na trase (nad chatou Doroťanka) smerujúci do cieľa
Sample Image
Predsedovia jednotlivých oddielov Kysúc

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark