Nástroje pre uľahčenie prístupu

žiaci ZŠ Klokočov zúčastnili dopravnej výchovy na Dopravnom ihrisku v TurzovkeDňa 20. júna 2013 sa žiaci ZŠ Klokočov zúčastnili dopravnej výchovy na Dopravnom ihrisku v Turzovke. Žiakom sa venovali 3 pracovníčky z CVČ Turzovka a dvaja príslušníci policajného zboru. Žiaci boli rozdelení do skupín, pričom každá skupina sa venovala inej dopravnej situácii.

Najprv si zopakovali teoretickú prípravu, napísali krátky testík, potom si pozreli materiálne vybavenie policajtov zúčastňujúcich sa dopravných kontrol a situácií, pričom si vyskúšali  nepriestrelnú vestu a iné pomôcky. Každá skupina si svoje teoretické vedomosti overila v dopravnej situácii, žiaci sa mohli zahrať na vodičov, no museli dodržiavať pravidlá cestnej premávky.

Kým jedni žiaci jazdili na kárach, iní si zahrali futbal, skákali na trampolíne alebo sa hojdali na hojdačkách. Bol to krásne prežitý deň plný zážitkov, športu a zábavy.
Chceli by sme sa poďakovať pani Mgr. Mirke Rejdovej - riaditeľke CVČ v Turzovke, ktorá umožnila, aby aj žiaci zo ZŠ Klokočov absolvovali dopravnú výchovu zážitkovou formou priamo v dopravných situáciách. Poďakovanie patrí aj dvom pracovníkom policajného zboru a trom pracovníčkam CVČ Turzovka - p. Maďariovej, p. Jašíkovej a p. Kubišovej, ktoré sa celý čas venovali našim žiakom a riadili jednotlivé dopravné situácie.

Ing. Jarmila Krišťáková
riaditeľka ZŠ Klokočov

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark