Nástroje pre uľahčenie prístupu

Športový deň v rámci cezhraničnej spolupráceDňa  18.6.2013 sa v Klokočove v Sudoparku uskutočnilo podujatie "Športový deň v rámci cezhraničnej spolupráce."

Zúčastnili sa ho žiaci zo ZŠ Klokočov a žiaci zo ZŠ Havířov, aby tak ako po iné roky prelomili rečové bariéry a nadviazali nové priateľstvá. Žiaci sa  pešou túrou presunuli do Sudoparku, kde v turistike pokračovali. Turistickým sprievodcom bol pán Pavol Polka, ktorý viedol turistický výstup na Papíkov vrch. Počas tohto výstupu mohli žiaci obdivovať krásu kysuckej prírody a počúvať zaujímavé rozprávanie a poviedky viažuce sa k Papíkovmu vrchu a jeho okoliu. Po návrate sa všetci žiaci naobedovali a osviežili sa v pripravených sudoch. Potom sa postupne  zapájali do rôznych športových aktivít, pričom nechýbal ani test so slovenskými a českými slovíčkami zameraný na odstraňovanie rečových bariér. Tohto družobného stretnutia sa zúčastnil i starosta obce Klokočov pán Ľuboš Stríž.  Naši žiaci i žiaci zo ZŠ Havířov prežili  krásny slnečný deň plný športových aktivít, zábavy a oddychu v náruči krásnej kysuckej prírody.

Chceli by sme sa poďakovať všetkým, ktorí sa akokoľvek spolupodieľali na organizácii tohto družobného podujatia. Poďakovanie patrí p. Jakušovi - majiteľovi Sudoparku, ktorý podporil toto stretnutie, p. Pavlovi Polkovi, ktorý viedol turistický výstup, p. Ľubošovi Strížovi - starostovi obce Klokočov, ktorý dohliadal na priebeh podujatia, p. uč. Mgr. Chajdákovej a Mgr. Hruškovej, ktoré usporiadali športové aktivity pre žiakov.  Úprimné poďakovanie však patrí najmä p. Jozefovi Gachovi, ktorý bol hlavným sponzorom tohto podujatia.

Ing. Jarmila Krišťáková
riaditeľka ZŠ Klokočov

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark