Nástroje pre uľahčenie prístupu

den zeme klokocov 2023 004Zdroje zeme nie sú nevyčerpateľné a preto sa treba venovať otázkam životného prostredia a chrániť poklady pre budúce generácie tak, aby bol každý deň Dňom Zeme.


„Našu planétu sme nezdedili od našich otcov, požičali sme si ju od našich detí“

V tento deň by som rád upriamil pozornosť na našu krásnu prírodu, ktorú nám môže závidieť aj celý svet. Nelegálne skládky, plechovka, plastová fľaša či sklo v lese sa však samé nevytratia, nezmiznú. A môže sa stať, že raz na toto doplatíme všetci. Deň zeme si nestačí len pripomenúť. Naša planéta – zem potrebuje našu pomoc.

Poďme si dať všetci spoločný záväzok-doma začneme viac separovať, vyzbierame si odpadky vo svojom okolí, vyčistíme si priestor v ktorom žijeme – príroda nám za to poďakuje.
V tento deň sme v spolupráci s pani riaditeľkou Základnej školy zorganizovali akciu SPOLOČNE ZA KRAJŠÍ A ČISTEJŠÍ KLOKOČOV. Naše deti sa tešili, že tento školský deň bol iný ako tie bežné. V rámci tejto akcie pani učiteľky využili aj iné edukatívne možnosti vzdelávania, ktoré naším deťom praktickou formou ukázali ako chrániť našu prírodu a ako sa o ňu treba starať.

Nakoniec by som chcel poďakovať každému z Vás za zodpovedný prístup, deťom za ich pomoc a dúfam, že aj dnešná akcia nasmerovala váš postoj k pozitívnemu vnímaniu prírody, životného prostredia a jeho ochrany.



Ing. Radoslav Zajac
starosta obce

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark