Nástroje pre uľahčenie prístupu

Obec Klokočov udeľuje mínus  tým občanom ,,ktorí pochopili“ snehovú kalamitnú situáciu tak, že používali telefóny spojené s vulgárnymi vyhrážkami namiesto toho, aby pozbierali spoločné sily a pomohli si navzájom pri odhadzovaní snehu. Pracovníci Obecného úradu vynaložili nad ľudské úsilie, aby pomohli sprístupniť obci cestné komunikácie, prístupy k obydliam a odľahlé lokality. Aj v týchto vzdialených lokalitách, žijú predsa ľudia, prevažne seniori, ktorý si sami nedokážu pomôcť a ostali niekoľko dní odrezaní od sveta.
Aj keď Obecný úrad oslovil a prosil o pomoc občanov, aby nám pomohli odhádzať sneh a urobiť aspoň chodníky, nakoľko nebol možný prístup žiadnej techniky, našiel sa v celej obci až jeden dobrovoľný občan. Prečo je to tak? Keď v tejto obci je veľa nezamestnaných, mladých a zdravých ľudí?
Ďalej, keď bolo potrebné napríklad pomôcť uviaznutému traktoru v snehu, našli sa bohužiaľ aj medzi nami  takí ľudia, ktorí sa veselo pozerali spoza okien. Položme si ruku na srdce, koľkí z Vás mu boli ochotní pomôcť?
Možno stačilo málo, teplý čaj, pochopenie a ľudský prístup namiesto výčitiek a nadávok pracovníkom Obecného úradu. Kde to spejeme, keď musíme byť svedkami takéhoto správania našich občanov, veď aj staré kresťanské učenie káže: „Pomôž blížnemu svojmu, ako sebe samému.“
Aj napriek mnohým prekážkam sa nám podarilo túto mimoriadnu kalamitnú situáciu zvládnuť. Veľké plus a úprimné ďakujem patrí všetkým, ktorí sa podieľali, vykonávali a zabezpečovali všetky záchranné práce spojené  s touto snehovou kalamitou.

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark