Nástroje pre uľahčenie prístupu

jurinovajesen2011mV dňoch od 7.10.2011 – 25.10.2011 sa konal program Kysuckého festivalu duchovnej tvorby Jurinova jeseň.
I tento ročník priniesol bohatý kultúrny program s množstvom prednášok pre žiakov základných škôl, študentov stredných škôl. I Klokočovania sa zúčastnili na programe vo štvrtok 20. októbra 2011, kde sa v Krásne nad Kysucou slúžila sv. omša za umelcov a tvorivých ľudí, po svätej omši odznelo pásmo básní a piesní, ktoré obohatili vnútro každého z nás. Nasledoval galavečer v Kultúrnom dome v Čadci, na ktorom boli vyhlásené výsledky. Uchádzači, ktorí sa zapojili do tejto súťaže v družnej debate s moderátorkou večera pani Hildou Michalikovou porozprávali čo-to o svojom živote, ako sa dostali k tvorbe. Vo večeri pod lampou sa niesli príjemné znenia poézie a prózy.
V piatok 21. októbra 2011 prišla k pamätnej tabuli P. H. Jurinu delegácia z Čadce: Mgr. Janka Mudríková – riaditeľka Kysuckej knižnice v Čadci s kolektívom pracovníkov, Teodor Križka, Ján Gálik, Katarína Džunková, Hilda Michaliková, Jozef Šimonovič, MUDr. Vladimír Pavlík, Štefan Čečotka a ostatní hostia. Starosta obce Klokočov Ľuboš Stríž privítal prítomných v Klokočove, predniesol príhovor a za znenia piesni v podaní Folklórnej skupiny Klokočov položili prítomní kvety k pamätnej tabuli nášho rodáka, básnika a spisovateľa. Následne sa hostia premiestnili do Základnej školy Klokočov, kde si žiaci ZŠ pripravili zaujímavý kultúrny program, na ktorom ich privítala riaditeľka základnej školy Mgr. Mária Valčuhová. Deti predniesli krásu slova, piesne, odzneli ľubozvučné tóny heligónky i gitary. Po skončení kulturného programu nasledovalo slávnostné uvedenie a krst kalendára na rok 2012 autorov Štefana Čečotku a Vladimíra Pavlíka. Pri tejto milej príležitosti venoval pán starosta Ľuboš Stríž pánovi Teodorovi Križkovi slávnostný prípitok a darček k jeho 55 narodeninám. S pánom Križkom si pripili a na občerstvení sa zúčastnili i ostatní hostia. Program dňa pokračoval v Dome kultúry Staškov, kde prezentoval Hilda Michaliková a Jozef Šimonovič literárne dielo básnika Teodora Križku a ilustrátorky Zuzany Kronerovej-Vaňousovej. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník!
{gallery}2011/jurinovajesen2011/vyber{/gallery}

Fotogalériu z omše v kostole v Krásne nad Kysucou nájdete tu.

Fotogalériu z galavečera s odovzdávaním cien nájdete tu.

Fotogalériu z návštevy v Klokočove nájdete tu.

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark