Nástroje pre uľahčenie prístupu

brezinova_m
Narodila sa 23. júna 1951 v Turzovke. Amatérskemu výtvarnému umeniu sa venuje od roku 2004, kedy sa stala aj členkou Štúdia neprofesionálnych výtvarníkov Kysúc v Čadci.

Jej tvorba je zameraná na krajinárstvo a kvetinové zátišia. Popri vlastnej fantázií čerpá námety z prírody a krásneho okolia obce Klokočov v ktorej žije a tvorí.  Inšpirujú ju i obrázky z rôznych publikácií. Jej doménou je maľba temperou, oslovil ju však aj akvarel a olej. Zapája sa do regionálnych, krajských, súťažných výstav a podujatí. Vystavovala v kaštieli Kysuckej galérie v Oščadnici, v Čadci, v Čiernom, v Turzovke, v Humennom a v rodnej obci Klokočov.


V roku 2014 získala čestné uznanie za diela „Tajomný úsvit“ a „Čarovné zátišie“ na celoštátnej postupovej súťaži a prehliadke neprofesionálnej výtvarnej tvorby VÝTVARNÉ SPEKTRUM. Na otázku, či je maľovanie záľuba alebo dar, ktorý dostala do vienka nám odpovedala takto: „Maľovanie je dar od Pána Boha, ktorý si veľmi vážim a snažím sa ho využiť pre svoju spokojnosť i potešenie druhých.“ Milkiným životným krédom je nepremárniť život zbytočne, ale byť užitočnou. Jej tvorbu si môžete pozrieť v nasledujúcej galérii.

Úspechy:
Bola ocenená na Regionálnej súťaži
Bola ocenená na Krajskej súťaži – Výtvarné spektrum


Čarovné zákutie
Čarovné zákutie
Čarovný rozkvet
Čarovný rozkvet
Kytica z lásky
Kytica z lásky
Nočný let
Nočný let
Pod skalou
Pod skalou
Samota
Samota
Silák
Silák
Spaľujúca vášeň
Spaľujúca vášeň
Stôl hojnosti
Stôl hojnosti
Susedy
Susedy
Tajomný úsvit
Tajomný úsvit
Zimné radovánky
Zimné radovánky
Zjavenie
Zjavenie
   

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark